Vonkajšie závity racionálnejše


Vysoké nároky na kvalitu a presnosť vo veľkosériovej výrobe nútia výrobcov skúšať a  hľadať spôsoby ako dosiahnuť pri všetkých týchto požiadavkách aj opakovanú presnosť.

Výroba nástrojových hláv Firma Wagner werkzeugsysteme Müller GMBH vyvíja a  vyrába nástrojové hlavy pre vysokorýchlostné obrábanie závitov beztrieskovým alebo trieskovým spôsobom už viac ako 100 rokov.

Systémy takzvaného valcovania závitov vyžadujú hotový priemer súčiastky bez prídavku. Sú určené predovšetkým na spracúvanie stredných a veľkých sérií. Okrem rýchlosti operácie a  špičkovej kvality povrchu dosahujú aj značné spevnenie, čo je vhodné hlavne pri veľmi namáhaných súčiastkach.

Thread Rolling Attachment
Valcovacie nástroje WAGNER
Bočné valcovacie nástroje – s  radiálnym prítlakom do maximálnej dĺžky závitu 32  mm. Pracovná časť je tvorená výmennými valčekmi (podľa typu závitu M, Tr, UNF atď.) s  dlhou životnosťou. Veľkou výhodou tohto nástroja je možnosť valcovať závit aj za prírubou.

Valcovacie hlavy – s axiálnym valcovaním závitu – dĺžka valcovania závitu je prakticky neobmedzená. Taktiež sa volia valčeky podľa profilu, respektíve podľa typu závitu.

Pre menšie a stredné série sú určené viacbrité sústružnícke hlavy. Sú vhodné aj na obrábanie výkovkov alebo výpalkov. Ich pracovnú časť tvoria doštičky zo spekaných karbidov. V  tomto prípade obrábaná súčiastka môže mať aj prídavok.

Okrem závitovacích hláv sú v  ponuke aj hlavy na ryhovanie alebo drážkovanie povrchov, prípadne na povrchové zahladzovanie.

Axiálne nástroje WAGNER môžu byť riešené ako statické alebo rotačné.

Radiálne nástroje môžu byť riešené iba ako statické.

Obavy z funkčnosti a správneho nastavenia sú úplne zbytočné. V  cene nástroja, ktorý firma ponúka zákazníkom aj podľa výkresového zadania súčiastky, je návšteva technika, ktorý nástroj namontuje a odladí.

LOGO-ALBA-MALE
Alba Precision, s.r.o.
Nad plážou 33, 974 01 Banská Bystrica
tel./fax: +421 48 414 86 27

One thought on “Vonkajšie závity racionálnejše

  1. Dobrý deň,
    mán záujem o závitovú hlavu pre výrobu závitu M8 x 1,25 mm, dĺžka závitu 12 mm,dĺžka súčiastky 16 mm,vyrábalo by sa na cnc sústruhu EMCO 425.Je to stroj s dvoma hlavnými a dvoma protivretenami.
    Ponúknite mi prosím typ hlavy ktorá bude na výrobu vhodná./pre tvárnenie,alebo rezanie/.Potreba je 2 kusy hlavy.
    Opracovávaný material 11 SMn30/automatová oceľ/ tyč pr. 8 mm.
    Kontaktujte ma na tel.0905363247
    Ďakujem.
    S pozdravom František Kuník majiteľ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *